divendres, 24 de setembre del 2010

El Parc Natural de la Península de Llevant comptarà amb dos nous itineraris el 2011

Des de principis de setembre dues brigades formades per personal amb risc d’exclusió social –una, de la Fundació Es Garrover i, l’altra, de s’Estel de Llevant- estan treballant en el Parc Natural de la Península de Llevant en el condicionament de dos nous itineraris per adaptar-los a la visita pública: la volta pels Establits de s’Alqueria Vella, antiga zona de conreu amb nombroses casetes i edificacions tradicionals; i l’ascens fins al Puig Figuer, cim on romanen les restes talaiòtiques d’un poblat prehistòric. Tant l’un com l’altre permetran al visitant gaudir de la riquesa natural i etnològica del Parc, així com d’espectaculars panoràmiques de la costa nord de Mallorca, de la Talaia Freda o del Puig des Corb.

Aquests dos projectes són finançats integrament per l’Obra Social de la Fundació La Caixa a través del Programa Incorpora, que pretén lligar beneficis socials i mediambientals, i compten amb un pressupost total de 84.200 euros.

En aquests projectes també s’inclou la senyalització de les rutes així com la instal·lació de diversos panells interpretatius que ajudaran al senderista a conèixer la història de la zona.

D’aquesta manera, en pocs mesos s’incrementarà l’oferta d’itineraris a realitzar per dins el Parc, passant dels 9 que hi ha en l’actualitat als 11.