divendres, 29 de gener del 2010

Injecció d'oxigen per a Artà (dbalears)

 Els escolars del col•legi Casablanca varen plantar arbres a la finca de can Totdéu, al Parc del Llevant, en un projecte de recuperació forestal de la Fundació +02 i la Conselleria de Medi Ambient

El Parc Natural del Llevant rebé ahir una injecció d'oxigen, aire jove i fresc per a la recuperació forestal de la finca de Totdéu, una zona molt castigada pels efectes devastadors dels incendis dels darrers anys. Un miler de pins i d'ullastres varen ser plantats pels escolars del col•legi Casablanca, del municipi de Palma, en una activitat posada en marxa per la Fundació +O2 i la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear. Amb aquesta actuació s'hi rehabilita la coberta vegetal i s'eviten els processos d'erosió causats pel foc en aquest indret ubicat al Parc del Llevant.

Ens privat
La Fundació +O2 és un ens privat que té com a objecte el medi ambient de les Balears. El president, Bernat Cifre, explicà que "és integrada per nou empreses ambientalment responsables. Es va crear l'estiu de 2009. Un dels primers projectes ha estat contribuir a la reforestació d'aquest lloc". Afegí que la voluntat d'aquestes societats és "convertir-se en una entitat de referència en els problemes de l'entorn a les Illes. Parlam d'un espai obert i d'un fòrum de debat de tots els plans relacionats amb la conservació i la preservació de la natura". A la zona de Totdéu, l'extensió on s'ha actuat és d'una hectàrea. La Fundació hi ha contribuït amb 3.000 euros i 3.000 més han estat a càrrec de Caixa Colonya, mentre que el Govern hi ha aportat els terrenys i la disponibilitat dels arbres.

L'acte va tenir una gran participació. El conseller de Medi Ambient agraí aquestes iniciatives privades. "Això demostra que hi ha empreses a les Illes que, a part de fer feina, s'impliquen en un compromís que va més enllà i desenvolupen tasques a favor del medi ambient i de la lluita contra el canvi climàtic". El president de la Fundació +O2, Bernat Cifre, destacà el caire educatiu d'aquesta activitat. "Els infants que hi intervenen són com els arbres: en el futur creixen i es fan grans". Grimalt exposà que "gràcies a aquesta reforestació, d'aquí a un parell d'anys aquest paratge tornarà a ser el bosc que era fa ara 30 anys".

Assumpta Bassa