divendres, 20 de maig del 2011

Jornada de la tortuga mediterrània (07/05/2011)

El passat dissabte 7 de maig es va dur a terme la Jornada de la tortuga mediterrània, la tercera de les activitats programades a l’agenda de primavera-estiu del Parc natural de la península de Llevant.
Conduïda per Álvaro Román, tècnic del parc, a la Jornada hi assistiren més de quaranta persones, nins i adults, que aprengueren molt sobre aquests rèptils: a diferenciar l’espècie, distingir els mascles de les femelles, on viuen, com es reprodueixen, què mengen... i també sobre les seves amenaces i el què es fa per a la seva conservació.
La participació de tots els assistents fou molt activa en el taller de marcatge, on conegueren el sistema de marcar la closca dels exemplars que s’alliberen per identificar-los individualment i fer-ne un seguiment a la natura.
El moment més esperat va ser el de l’alliberament de les 39 tortugues recuperades al COFIB, que contribuiran a la recuperació de la població del Parc.
Finalment, els assistents realitzaren un transecte al lloc on anys anteriors s’han realitzat alliberaments i aconseguiren trobar 4 tortugues marcades.
La jornada va resultar molt satisfactòria per a tots.