dimecres, 29 de juny del 2011

Tornen a néixer milanes al Parc Natural de Llevant

La milana va ser declarada espècie en perill d'extinció a 2003, per la qual cosa la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori va redactar i va aprovar un pla de recuperació, publicat a 2008.
A les muntanyes d'Artà (PN Península de Llevant) es duu a terme des de l'any 2002 un projecte de reintroducció de l'espècie. Durant tots aquests anys s'han alliberat exemplars joves amb l'objectiu d'establir un nucli reproductor estable a la zona. La idea és que les aus alliberades tornin a aquesta àrea quan siguin adultes.
A 2009 va criar la primera parella al parc natural (1 poll), i és aquesta mateixa parella que ara ha tingut 3 polls més, que varen néixer a mitjans de maig. Els pares han aprofitat un dels nius artificials que s'havien instal·lat al parc amb aquest objectiu, afegint-li una gran quantitat de llana d'ovella i altres materials.
El principal objectiu d’un parc natural és la conservació de la biodiversitat, una necessitat que es fa cada vegada més evident al nostre planeta. Amb aquests resultats, al Parc Natural de la Península de Llevant s’estan aconseguint, deu anys després de la seva declaració, els millors beneficis que es poden esperar d’un espai natural protegit: contribuir a la recuperació d’espècies en perill d’extinció.
A través del pla de recuperació de la milana, la Conselleria segueix lluitant contra les principals amenaces d'aquesta espècie, realitzant inspeccions en vedats de caça amb l'objectiu de detectar esquers enverinats, informant als seus gestors sobre el risc que suposa aquesta pràctica il·legal, mantenint les tasques d’estudi i seguiment de l’espècie, i portant a terme una important tasca d’educació ambiental.