dimarts, 11 d’abril del 2017

Limitació de l’estacionament de vehicles al Parc natural de la península de Llevant

Us donam la benvinguda a totes les persones amants de la natura que desitgeu gaudir de la Mallorca més salvatge, amb respecte. El Parc natural de la península de Llevant no us decebrà!

El Parc natural de la península de Llevant és un espai natural protegit, és a dir, un espai on la normativa legal obliga a la conservació de la biodiversitat, màxima prioritat per la qual va ser declarat. Altres activitats són permeses sempre que siguin compatibles amb la conservació. Algunes d’aquestes activitats requereixen autorització (la podeu sol•licitar al Parc mateix).

La via d’accés al Parc és la Ma-3333, que condueix a l’ermita de Betlem. Es tracta d’una via estreta, plena de revolts i desnivells que travessa camps i boscos; en alguns punts no passen dos vehicles. En els darrers quilòmetres abans d’arribar al Parc la carretera travessa una àrea protegida (el LIC i ZEPA Muntanyes d’Artà) on és freqüent trobar fauna protegida travessant la calçada: aneu alerta!

El Parc natural disposa d’un aparcament amb una capacitat màxima d’uns 60 vehicles. Per al bon funcionament del Parc us demanem seguir les següents recomanacions:

- Podeu accedir al Parc a peu, amb bicicleta o amb altres medis de transport no motoritzats; molts usuaris ho fan. És més sa, divertit i sostenible. A més, no representa cap amenaça pels animals, molts dels quals són víctimes d’atropellaments a la carretera per part de vehicles motoritzats. Pensau que som a 6 quilòmetres d’Artà. 

- Si porteu un vehicle procureu, en tot moment, estacionar-lo de manera que l’espai disponible pugui ser aprofitat pel major nombre de vehicles possible.

- L’únic espai disponible per l’estacionament de vehicles està senyalitzat a l’entrada del Parc. Per tant, en el cas que no pugueu aparcar, perquè l’espai indicat està complet, no aparqueu a altres espais, ja que no està permès i comprometríeu la seguretat en cas d’emergència. I sortiu del Parc ordenadament.

- En cas que porteu un vehicle gran (camió, autocar o similar), podeu accedir-hi per descarregar els ocupants, ja siguin persones o animals, però en la mesura del possible no el deixeu al Parc. 

Agraïm la vostra col•laboració i esperam que gaudiu de la vostra visita!