dissabte, 14 d’abril del 2018

Activitats setmana Santa

Les vacances de setmana Santa han estat ben actives al parc natural de la Península de Llevant.

100 persones han participat de les diferents activitats guiades i tallers oferts pel parc. El primer dia, dia 3 d’abril, construírem hotels d’insectes que els participants s’endugueren a casa per tal de millorar la biodiversitat al seu hort o jardí.

L’endemà vàrem realitzar un taller d’observació d’ocells on molts dels participants feren les primeres passes dins el món dels observadors d’ocells, aprenent-ne les característiques principals, alguns cants i com usar els prismàtics. Després passaren a l’acció i pogueren observar gorrions, busquerets, ferrericos, tudons, milanes, corbs...

La següent aventura proposada pel parc fou nocturna. Els participants acompanyats per l’educadora del parc partírem a cercar mussols i altres animals de fosca negra i aconseguírem detectar dos mussols, una colla de sebel·lins i sentir cantar les granotes que viuen a les fonts i abeuradors des Verger.

Per finalitzar aquesta setmana tan activa, el divendres dia 5 organitzàrem un cens de tortugues per dues zones de s’Alqueria . Aquesta és una tasca que requereix paciència, atenció  i molts observadors. Els participants cercaren exhaustivament exemplars de tortuga que foren identificats, mesurats, pesats i sexats. Varem aconseguir dades de 8 exemplars de tortuga, una de les quals hem comprovat que havia estat alliberada l’any 2011 i havia pràcticament doblat el seu pes. L’exemplar més gros fou una femella que va pesar 870 gr.


Gràcies a totes les persones per participar a les activitats amb tant entusiasme!