dilluns, 8 de novembre del 2010

9 anys del Parc Natural del Llevant (dbalears)

L’aniversari de l’espai natural del nord-est de l’illa de Mallorca fou celebrat ahir amb una diada festiva en la qual els més petits foren els protagonistes

El Parc Natural de la Península del Llevant celebrà ahir el seu novè aniversari amb una diada dedicada a la diversió i a la divulgació dels valors de la natura i ideada per als més petits de la casa. Els tallers infantils van començar a les 11 del matí a l'espai exterior del casal de na Batlessa d'Artà, on les rialles, els colors i l'entreteniment es convertiren en protagonistes del dia. Així, els infants aprofitaren per pintar les caixes niu del parc, realitzar mòbils d'animals, jugar i aprendre els secrets de la fauna i el món vegetal. Els més agosarats volgueren pintar-se el rostre per assemblar-se als animalons del parc. Per la seva part, les entitats col·laboradores varen muntar taules d'informació de les activitats a la zona protegida.

A més, els assistents visitaren la sala d'exposicions de na Batlessa, en la qual es mostra una exposició fotogràfica de les imatges de l'emblemàtic paratge natural del Llevant, realitzada a partir de la I Marató de fotografia que tingué lloc a l'espai el passat octubre. El Parc Natural del Llevant, al nord-est de l'Illa, es troba dins un Lloc d'Interès Comunitari (LIC) i ha estat catalogat com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), segons el que disposen les actuals directives de la Comunitat Europea.