dissabte, 4 de desembre del 2010

Itineraris solidaris al Parc de Llevant (dBalears)

La Conselleria de Medi Ambient i l’Obra Social la Caixa han creat dues noves rutes realitzades per 10 persones en risc d’exclusió social. L’entitat financera ha destinat 84.200 € a aquest projecte. Han estat dues brigades de la Fundació es Garrover (Inca) i s’Estel de Llevant (Manacor)

Des del passat mes de setembre, dues brigades formades per persones en risc d'exclusió social de la Fundació es Garrover d'Inca i s'Estel de Llevant de Manacor han duit a terme en el Parc Natural de Llevant el condicionament de dos nous itineraris per adaptar-los a la visita pública. Aquesta actuació fou presentada ahir pel conseller de Medi Ambient, Gabriel Vicens, i pel director executiu territorial de la Caixa a les Balears, Joan Ramon Fuertes.

La primera ruta transcorre pels Establits de l'Alqueria Vella, antiga zona de conreu amb nombroses casetes i edificacions tradicionals; i la segona ruta és la pujada fins al puig Figuer, un petit turó on es conserven les restes talaiòtiques d'un poblat. Ara, amb l'adequació d'aquests espais, els dos itineraris permetran el visitant gaudir de la riquesa natural i etnològica de la zona, així com de les impressionants vistes del Parc Natural i de tota la costa artanenca.

L'entitat financera ha destinat a aquest projecte un total de 84.200 euros. L'actuació realitzada per aquestes persones amb risc d'exclusió social s'ha basat en la retirada d'esbaldrecs del talaiot circular i de diversos punts més per tal de facilitar-ne la visita i la comprensió per part dels visitants. També s'han duit a terme tasques de restauració i consolidació per assegurar-ne la conservació. El condicionament inclou la senyalització de les rutes, la instal·lació de diversos panells interpretatius i la realització de petits treballs forestals. D'aquesta manera, s'ha incrementat l'oferta d'itineraris al Parc Natural i s'ha passat dels 9 anteriors als 11 actuals.