divendres, 23 de desembre del 2011

Taller "De l'olivera al plat" al Parc de Llevant (Cap Vermell)


Amb aquest títol tan suggerent es va realitzar la darrera activitat d’agenda de 2011 duta a terme al Parc natural el passat dissabte 17 de desembre.
 
L’activitat va començar amb una itinerari guiat als olivars de les finques de s’Alqueria Vella i Can Ros i va continuar amb la visita a la tafona. 

Durant el recorregut les 16 persones participants varen tenir l’ocasió de conèixer de mà del personal del Parc, la història del conreu de l’olivera, les varietats més importants presents al Parc i el seu aprofitament a través de la collita d’olives i de la producció d’oli.
 
La jornada va acabar amb un taller d’elaboració d’olives en conserva, tan trencades com senceres. En aquest cas les varietats d’oliva triada varen ser la mallorquina o empeltre i la de la reina o olivonera.
 
L’objectiu d’aquesta activitat va ser promoure i contribuir a un millor coneixement de la cultura de l’oli, gaudint per un dia del paisatge del Parc i de la petita experimentació gastronòmica de l’oliva trencada.
 
El personal del Parc vol agrair a totes les persones que han participat i col•laborat de les activitats realitzades el 2011 i vos convida a participar de les de 2012.